Intrastructuur en groen
Stationsplein Zwijndrecht

Stationsplein Zwijndrecht
Ontwerp Bureau B+B - opdrachtgever gemeente Zwijndrecht, i.s.m. Ingenieursbureau Drechtsteden.

Trafique ontwerpt voor stationspleinen een eenduidige vormentaal en inrichting, die de snelle routes faciliteert en voorzieningen op vanzelfsprekende wijze in zich opneemt. De inrichting van het stationsplein sluit aan bij het tuinachtige karakter van de Zwijndrechtse singels, lanen en tuinen. De verhoogde groene eilanden begeleiden de routes naar de bussen, de fietsenstalling, de taxistandplaats en de belangrijke straten in de omgeving en bieden comfortabele zitgelegenheid overal op het plein. Het plein combineert efficiƫntie en comfort en is een visitekaartje voor Zwijndrecht en omgeving.

Stationsplein Zwijndrecht : beplanting
De laatste vaste planten worden aangebracht door wethouders Aaike Kamsteeg en Henk Mirck van de gemeente Zwijndrecht

Voor de beplanting op het stationsplein in Zwijndrecht heeft intensieve afstemming plaatsgevonden met de kweker (Griffioen Wassenaar) en de beheerders van de gemeente. Voor het stationsplein is gekozen voor drie mengsels in de kleuren wit/ roze, roze/ paars en paars/ aubergine. De beplanting wordt in het voorjaar gemaaid, waardoor de vegetatie een compactere groeiwijze krijgt en onkruid wordt tegengegaan. Door het eenvoudige beheersregime kan de vegetatie binnen het beschikbare beheerbudget op lange termijn worden onderhouden.


Stationsplein Zwijndrecht : beplanting
beeldje 'Daphne' van kunstenares Nel Klaassen
beeldje 'Daphne' van kunstenares Nel Klaassen
randen groene eilanden
randen groene eilanden

De prefab betonnen randen van de groene eilanden beschermen de beplanting, ze geleiden de reizigers en bieden comfortabele zitgelegenheid overal op het plein. De randen bestaan uit prefab betonnen elementen die in het werk op maat zijn gemaakt.

© Trafique 2023 | t: 06-54 31 88 39 | e: info@trafique.nl | i: www.trafique.nl