Terreininrichting
Eurojust Den Haag

Plantekening landschap Eurojust en omgeving, Den Haag (DS landschapsarchitecten)

Het nieuwe hoofdkantoor van het Europees agentschap Eurojust sluit naadloos aan op de groene omgeving van de internationale zone van Den Haag. Door het slimme ontwerp van Mecanoo architecten (gebouw) en DS landschapsarchitecten (landschappelijke inpassing) zijn benodigde veiligheidsmaatregelen geïntegreerd in de glooiende duinen en waterpartijen. Voor DS landschapsarchitecten werkt Trafique aan de voorbereiding uitvoering en esthetisch toezicht tijdens de bouw.

Impressie gebouw en landschap Eurojust, Den Haag (Mecanoo architecten, DS landschapsarchitecten)

Voor dit project hebben de verschillende disciplines de handen ineen geslagen in het zogenoemde BIM systeem (Building Information Modeling). Doordat de verschillende disciplines vanaf het allereerste begin samen hebben gewerkt en in hetzelfde model hun ontwerp hebben samengevoegd, kon een integraal ontwerp ontstaan wat meer is dan een som der delen. Landschap, architectuur, techniek, en beveiliging vormen samen één stevig geheel.

Impressie en materialisering Watermuur Eurojust, Den Haag (Mecanoo architecten, DS landschapsarchitecten)

De uitvoering van dit omvangrijke project is in 2015 gestart. Trafique verzorgt in opdracht van DS landschapsarchitecten de technische voorbereiding van de uitvoering en voert esthetisch toezicht. Meedenken in deze fase over het detail, materialisering en beplanting zorgt ervoor dat het oorspronkelijke concept en ontwerp tot in het plaatsen van de laatste steen gewaarborgd wordt.

Bijzonder voorbeeld hiervan is het ontwerp en verdere uitwerking van de watermuur, een echte eyecatcher vanuit het gebouw en een bijzonder onderdeel van het landschap. Het water van de bovenliggende vijver stroomt in brede banen als een waterfilm over de wand. Het leisteen herbergt tevens (muur-)planten in speciale groeiplaatsen voor een levendig en kleurrijk beeld.

© Trafique 2021 | t: 06-54 31 88 39 | e: info@trafique.nl | i: www.trafique.nl